Bij Service Apotheek Heerde draait het om gezondheid. Daarom sponsort de apotheek vrijwel elke sportvereniging in Heerde, Veessen en Vorchten met een goed gevulde verbandtrommel. En tijdens de looptijd van het sponsorcontract wordt de inhoud van de verbandtrommels jaarlijks aangevuld. Zo blijven de trommels up-to-date en wordt er niet misgegrepen in geval van nood.


Duidelijk zichtbaar
Op de voorkant van elke verbandtrommel zit een stikker die laat zien dat Apotheek Heerde de trommel sponsort. En met de gesponsorde is afgesproken dat de verbandtrommel in het clubhuis op een voor iedereen duidelijk zichtbare plek hangt met de stikker in het vooraanzicht.

Spraakmakende samenwerking
Daarnaast mogen een aantal leden en vrijwilligers van elke gesponsorde vereniging op kosten van de apotheek een AED- & reanimatietraining volgen. Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten namelijk cruciaal. Als iemand binnen die tijd gereanimeerd, al dan niet met behulp van een AED, is de overlevingskans het grootst. De trainingen worden gegeven door EHBO-vereniging Heerde, de club waar Apotheek Heerde de trotse hoofdsponsor van is. Samen maken ze Heerde en omgeving een stukje veiliger.

Win-Win
Apotheker Ruud Timmerman van Apotheek Heerde: “In het verleden kreeg ik wekelijks meerdere aanvragen voor sponsoring. Het kostte veel tijd en energie om deze aanvragen af te handelen. Sinds ik verenigingen met verbandtrommels sponsor, is het voor iedereen duidelijk dat ik alleen dit doe. Sponsoring kost me nu minder tijd, het genereert meer publiciteit, en het draagt bij aan mijn business. Als verenigingen meer nodig hebben dan het afgesproken bedrag, kopen ze dat bij mij.”